Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Utryckning Uppsala

Skottlossning i Knivsta i natt

Uppdaterad
Publicerad

Minst 10 till 20 skott har avlossats mot ett dass och ett omklädningsrum vid Brunnbybadet i Knivsta. Polisen har upprättat en anmälan om grovt vapenbrott och skadegörelse, men har i nuläget ingen misstänkt.

Under natten till fredagen hörde boende i området smällar från Brunnbybadet och larmade då till polisen. På plats har polisen nu säkrat spår, samlat tomhylsor och kulor.

– Vi misstänker inte att det rör sig om att man har skjutit mot varandra, utan det är oklart varför man har avlossat skotten. Motivet är högst oklart, säger Magnus Jansson Klarin, polisens presstalesperson.

Vill att allmänheten hör av sig

Nu uppmanar polisen allmänheten att höra av sig om de har sett eller hört något som kan kopplas till händelsen.

– Kanske har man sett personer eller fordon som inte hör hemma där, på den här tiden på dygnet, säger Magnus Jansson Klarin.

Vid 12.30 tiden på fredagen hade polisen inte gripit någon misstänkt.

– Det är ju olämpligt att agera så här på så många vis. Det är bara ren tur att ingen kom till skada, säger Magnus Jansson Klarin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.