Foto: Utryckning Uppsala

Man skjuten till döds i Stenhagen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern hittades svårt skottskadad i Stenhagen i Uppsala på fredagskvällen. Mannen avled senare på sjukhus.

Polisen larmades om skottlossning i stadsdelen Stenhagen i Uppsala vid 18-tiden på fredagskvällen. På platsen hittades en svårt skottskadad man i närheten av en bil. Mannen, som är i 30-årsåldern, fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala men avled senare av sina skador.

– Det här är ett mord, säger polisens presstalesperson Christer Nordström under fredagskvällen.

Mordet i Stenhagen

Flera bilar ska ha lämnat platsen

En fotograf på plats, med koppling till SVT Nyheter Uppsala, berättar att vittnen som han har pratat med hört 6-7 skott avlossas. Enligt polisen har vittnen även sett flera fordon lämna platsen efter skottlossningen.

– Enligt uppgift är det flera bilar som ska ha lämnat platsen efter händelsen, men vi har inga uppgifter om vad det ska vara för bilar, säger Christer Nordström.

Avspärrat i Stenhagen efter uppgifter om skottlossning. Foto: Utryckning Uppsala

Ingen gripen

Polisen söker efter gärningsmän med helikopter och hund. De uppmanar även allmänheten att höra av sig om de har sett något.

”Polisen är mycket angelägen om tips och iakttagelser från allmänheten. Telefon 114 14”, skriver de på sin hemsida.

Platsen har spärrats av för teknisk undersökning. Flera gator i närområdet är även de avspärrade. Tungt utrustad polis, beväpnade med förstärkningsvapen, är också på plats i stadsdelen.

Polisen rubricerar händelsen som mord, men har i nuläget ingen gripen för dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Stenhagen

Mer i ämnet