Bilen är en Cheva från 1955. Foto: SVT

Skrotbil förvandlades till racingbil

Uppdaterad
Publicerad

Bilen var en veritabel skrothög i början på 90-talet, idag är den ombyggd till dragracingbil. Och för Marie Wallin från Uppsala väntar snart nya tävlingar. Och det med 600 hästkrafter under motorhuven.

Det är lite av väntans tider för Marie Wallin, väntan på att dragracingtävlingarna ska komma igång. Väntan på att hon ska få gasa på i 200 kilometer i timmen – trots att det egentligen är ganska läskigt.

– Jag är lite rädd när det accelererar fort. Det är en utmaning, efter varje gång tänker jag att ”wow, jag klarade det”, säger Marie Wallin.

Bilen, en Cheva från 1955 fick Marie Wallins man av en granne på 90-talet. Grannen var, av förklarliga skäl på väg till skroten med bilen, men så långt kom den aldrig.

Idag är den ombyggd till dragracingbil med runt 600 hästkrafter under motorhuven.

– Det är många som säger att motorn låter bra och att bilen går så fint men för mig kommer det i andra hand, säger Marie Wallin.

Nya tävlingar väntar inom kort

Det var en 40-års kris och att man byggde Tierp Arena som fick att sätta sig bakom ratten och trots att det är blir hennes tredje säsong får Marie Wallin får räknas till nybörjarna i gamet.

I hennes tävlingsklass kör man på idealtid och det gäller att tajma 10.9 sekunder på drygt 400 meter. Och i början på juni är det tävlingsdags igen.

– På lördagen kvalar vi och på söndagen är det vinna eller försvinna, säger Marie Wallin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.