Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Affischerna pryder sedan en tid tillbaka stora delar av Uppsala. I klippet berättar ”Skymningsfursten” om jakten. Foto: Christoffer Urborn

”Skymningsfursten” efterlyser rollspelare – med olagliga affischer

Uppdaterad
Publicerad

Hans 1 400 efterlysningar runt om i Uppsala har setts av många. ”Skymningsfurstens” jakt på en nya rollspelare som uppfyller de hårda kraven fortsätter oförtrutet, trots att affischerna är olagliga.

– Jag har inga problem med det, det är en dum lag som förtrycker människor, säger ”Skymningsfursten” som inte vill framträda med sitt riktiga namn.

”WANTED: Mycket begåvad rollspelare sökes”.

Så inleds en av affischerna som är upptejpad bakom Kvarnen, signerad ”Skymningsfursten”. Det är bara en av över tusen stycken han satt upp i Uppsala.

Därefter följer kraven – som tidigare var ännu högre. Personen som eftersöks måste ha spelat rollspel minst 2 500 timmar i sitt liv, kan spela 12 timmar i månaden och avser att spela i minst tio år.

”Dött direkt”

Om personen uppfyller kraven väntar en handfull tester och därefter träning för att få var med i ”Skymningsfurstens” sällskap.

– Jag har spelat rollspel i över 40 år och har, lågt räknat, 40 000 speltimmar bakom mig. I vår veterangrupp är vi fyra medelålders män, mellan 40 och 50 år gamla, och vi har höga krav. Om en oerfaren spelare skulle släppas in hade denne dött direkt.

I klippet ovan sätter ”Skymningsfursten” upp affischer och berättar om hur rekryteringen går.

I klippet ovan berättar ”Skymningsfursten” om jakten på rollspelare. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.