Slagsmål på Bandstolsvägen – tre anhållna för grov misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Uppsala utreder ett stort slagsmål som ska ha skett vid 23-tiden på lördagskvällen på Bandstolsvägen, på gränsen mellan stadsdelarna Valsätra och Gottsunda.

Enligt polisen ska ett 15-tal personer ha varit inblandade. Fem greps  och anhölls senare. Tre av dem satt på söndagskvällen fortsatt anhållna misstänkta för grov misshandel. Två har släppts, och det är oklart om de är fortsatt misstänkta.

– Den grova misshandeln består i att flera har gett sig på en person, säger Robin Simonsson vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

Ingen allvarligt skadad

Polisen och jouråklagarna är förtegna om vad som har hänt, och vill inte lämna ut uppgifter om vad som kan ligga bakom bråket eller vilka skador målsäganden fått.

– Så mycket kan kan jag säga att vi inte har någon allvarligt skadad, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Polisen gjorde beslag

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Uppsala har polisen under natten sökt i området och gjort en hel del beslag bland husen på Bandstolsvägen.

– Vi har precis avrundat insatsen på plats och kommer att fortsätta jobba med ärendet under dagen. Fler förhör ska hållas, säger Magnus Jansson Klarin.

Tre personer i 20-årsåldern satt på söndagskvällen anhållna på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel.

Framöver ska fler förhör hållas med vittnen, utpekade och målsägande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.