Man åtalas för våldtäkt efter slag och övergrepp

Publicerad

En man i 30-årsåldern åtalas för att två fall av våldtäkt mot en kvinna. Övergreppen har enligt åtalet skett i en lägenhet i Uppsala. Mannen misstänks även för misshandel.

Någon gång mellan 1 oktober 2018 och 31 mars 2019 ska mannen ha förgripit sig på en kvinna. Den misstänke ska i samband med händelsen ha hållit fast kvinnan och tryckt ner hennes huvud mot en madrass så att hon fått svårt att andas.

I mitten av november i år har mannen, enligt åtalet, dragit av kvinnan kläderna, knuffat omkull henne och hållit fast henne. Detta ledde till sårskador, blåmärken och en näsfraktur.

Våldförde sig sexuellt

I samband med de här händelserna har mannen också våldfört sig sexuellt på kvinnan.

Utöver de misstänkta våldtäktsfallen åtalas mannen även för misshandel. Någon gång mellan 22 juli och 11 augusti i år har mannen knuffat ner kvinnan på golvet, hållit fast henne och slagit henne flera gånger i ansiktet. Den misstänkta misshandeln ledde till smärta och blåmärken.

Mannen häktades för våldtäkt 10 november. Rättegången föreslås hållas inom stängda dörrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.