Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se några scener ur filmen i klippet. Foto: Från filmen Cok me knaz.

Snabba cash-stjärnan ville stoppa Uppsalafilm – tvisten avgjord i rätten

Uppdaterad
Publicerad

Bara några dagar efter att filmen Cok me knaz släpptes i vintras stoppades den av skådespelaren Evin Ahmad.

Snabba cash-stjärnan som medverkade i filmen som spelades in 2011 hamnade i en tvist med filmskaparna från Uppsala. En tvist som nu avgjorts i rätten.

Erol Sahindal och Johan Häll från Uppsala ligger bakom filmen som släpptes på SF Anytime förra året.

Skådespelaren Evin Ahmad, numera bland annat känd för tv-serien Snabba cash, spelade en av huvudrollerna i filmen Cok me knaz och stoppade den från att visas bara dagar efter att den släppts. Enligt domen från Södertörns tingsrätt plockades filmen bort efter att Evin Ahmad eller någon på hennes uppmaning uppgett att det saknades rättigheter.

Erol Sahindal och Johan Häll tog Evin Ahmad till rätten och krävde 700 000 kronor som ersättning för den skada som bolaget lidit i form av uteblivna intäkter från streaming och visningar.

Filmen får streamas och visas på bio

Skådespelaren och producenterna har nu förlikats i rätten och tvisten har avgjorts utan att Evin Ahmad betalar någon ersättning. De har kommit överens om att produktionsbolaget har rätt att visa filmen på biografer och streamingtjänster.

Enligt rättens handlingar ingick de i ett muntligt avtal 2011, och skådespelaren ersattes då för sin medverkan i filmen.

SVT Uppsala har varit i kontakt med både Johan Häll och Evin Ahmad, men de vill inte lämna några kommentarer.

I klippet: Se några scener ur filmen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.