Foto: TT

Snoop Dogg: Ni kommer aldrig se mig i Sverige igen

Uppdaterad
Publicerad

Snoop Dogg spelade på Flustret i Uppsala på lördagskvällen. Efter konserten greps han av polis, misstänkt för narkotikabrott. ”Ni kommer aldrig mer se mig i ert land igen”, säger han i en video på Instagram.

Världsartisten stoppades av Uppsalapolisen i en fordonskontroll i lördags natt och fick följa med till polisstationen för att lämna urinprov.

– Jag vet att ni är oroliga för mig. De tvingade mig kissa i en kopp och de hittade inte ett skit, ”fuck er” allihopa, säger Snoop Dogg i en video på Instagram.

Snoop Dogg greps i Uppsala

Han anser att det är rasistiskt att han stoppades av polisen, och skyller på rasprofilering. I en av flera videor på sitt Instagram-konto säger Snoop att han aldrig mer kommer att besöka Sverige.

”Ni kan tacka er polis”

– Allt jag gjorde var att komma till ert land för att hålla en konsert, och nu måste jag till polisstationen, för ingenting?, säger han.

– Till alla mina svenska fans. Jag är ledsen, men ni kan tacka er polis för att ni aldrig kommer att se mig i ert land igen.

Polisen har tidigare sagt till SVT Nyheter Uppsala att man inte visste att Snoop Dogg satt i bilen som stoppades, utan att det var en ren slumpmässig kontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snoop Dogg greps i Uppsala

Mer i ämnet