Sofia Larsson kämpar fortfarande med att bli sig själv igen. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Sofia Larsson misshandlades psykiskt – stöttar nu andra

Publicerad

Det började med subtila pekpinnar som övergick i verbala kränkningar. Efter uppbrottet från mannen har Sofia Larsson kämpat med att hitta sig själv igen.

– Jag trodde aldrig att resan tillbaka skulle vara så lång, säger hon.

Våld i nära relation lämnar inte alltid synliga blåmärken. För Sofia Larsson sitter såren inombords, efter verbala och psykiska kränkningar från en tidigare pojkvän.

– Han lovade mig alla saker jag önskade mig i livet och jag blev jättekär. Sedan började det ganska direkt med subtila grejer, som bara blev vanligare och vanligare, säger Sofia Larsson.

– Jag var dum, äcklig och galen. Men jag tänkte att han bara ville mig väl, att han sa det för att vara snäll.

”Är verkligen inte i mål”

Det var mannen som till sist avslutade relationen. Kvar stod Sofia Larsson med tankar om att det var henne det var fel på.

– Jag var trasig. Jag har gått till tre psykologer för att få veta att jag inte är galen. I dag mår jag bättre. Jag är verkligen inte i mål än, men jag är en god bit på vägen att känna att jag duger som jag är.

I klippet ovan berättar Sofia Larsson mer om vad hon varit med om och hur hon försöker hjälpa andra i samma situation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.