Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sofie Johansson undervisar klass 9A på Västerängsskolan i Bålsta. Foto: SVT

Sofie Johansson är länets bästa lärare

Uppdaterad
Publicerad

Sofie Johansson i Håbo kommun är årets lärare i Uppsala län 2020. I motiveringen menar eleverna att Sofie underskattar hur bra hon är som lärare. Och att hon till och med får de mindre engagerade eleverna att tycka plugget är kul.

Västerängsskolan i Bålsta hyser en av landets bästa högstadielärare. Sofie Johansson var en av två lärare – den andra är Jenny Eklund på Engelska skolan i Uppsala – som i samband med helgens lärargala presenterades som Uppsala läns bästa. Både läraren och hennes elever är glada och stolta.

– Jag har oftast väldigt roligt på mina lektioner och jag hoppas att det smittar av sig, säger Sofie Johansson, matematik- och fysiklärare på Västerängsskolan.

”Gör lektionerna roligare”

Lärargalan bildades som en stiftelse 2016 i syfte att uppmärksamma lärare och därmed höja yrkets status. Efter att ha gått igenom över 30 000 nomineringar från elever i hela landet enades juryn om att Sofie Johansson var bäst i Uppsala län.

– Hon gör lektionerna mycket roligare än vad de var innan, säger Nicole Troncoso i årskurs sju.

I och med vinsten i länet ställdes Sofie Johansson mot vinnare från andra delar av Sverige i kategorin ”Årets högstadielärare”. Även om hon inte vann det priset så är eleverna stolta över att ha Uppsala läns bästa lärare.

Hör mer om vad eleverna har att säga om sin lärare i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer