Varje måndag mellan klockan 18.00 och 20.00 ska omkring 12 nyanlända kvinnor få lära sig att cykla i sommar. Foto: SIU

Sommarkurs i cykling för nyanlända kvinnor

Publicerad

Internationella kvinnokaféet startade den 12 juni en cykelkurs för nyanlända kvinnor. Kursen kommer att hållas under sju veckor framåt och det går fortfarande att anmäla sig.

Varje måndag mellan klockan 18.00 och 20.00 ska omkring 12 nyanlända kvinnor få lära sig att cykla i sommar. Det är samarbetsorganisationen för invadrarföreningar i Uppsala (SIU) som annordnar kursen där kvinnorna kommer få lära sig hålla balansen.

– Cykeln gör att man känner sig hel. En del nyanlända kvinnor kan inte cykla och har sagt att de vill lära sig, därför anordnar vi nu detta, säger Amil Sarsour, ordförande i SIU.

Kursen pågår i sju veckor fram till den 24 juli. I år kommer sju kursledare att ansvara för kursen. Förra året ordnades en simkurs för cirka 40 nyanlända i samarbete med Fyrishov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.