Carina Nordlander och Tomas Lindgren i den långa korridoren som går rakt genom CIK och utgör hallens ”kropp”. Foto: SVT

Sport, konst och kultur – allt hoppas få plats i CIK-hallen

Uppdaterad
Publicerad

Bygget av Knivstas centrum för idrott och kultur, den så kallade CIK-hallen, pågår för fullt sedan ett par år tillbaka. Efter många år av planering och en lerig markberedning är första etappen tänkt att vara klar i april 2019.

– Här i Sporthall B finns det ståläktare och den här hallen är tänkt att vara mer utrustad för gymnastik, säger Knivstas fritidschef Carina Nordlander när hon guidar runt i den stora byggarbetsplatsen många utrymmen.

I CIK-hallen är det tänkt att bland annat bollsport, scenkonst och kampsport ska husera och det ska vara enkelt och öppet att ta sig mellan byggnadens olika sektioner. Förutom utövarna ska även en del publik få plats i anläggning. Ishallen är tänkt att klara av 300. Sporthall A där bollsport huserar ytterligare 300 personer och cirka 400 ska kunna titta på i scenkonstlokalen.

Såhär är det tänkt att se ut när CIK är en färdig del av Knivstas stadsbild. Foto: Knivsta kommun/Norconsult

Långt projekt snart i hamn

Bygget har pågått i ett par år och inte varit en dans på rosor.

– Vi visste att det var en besvärlig tomt redan från början. Vi har pålat en hel del och provade att gräva i början, men det har varit för vattensjukt och lerigt, säger Tomas Lindgren som är byggherre.

Hur har det påverkat bygget?

– Det har pressat tidsplanen.

Arkitektplanen för anläggningens utformning. Foto: Knivsta kommun/Norconsult

Idrotts- och kulturanläggningen beräknas kosta 382 miljoner kronor och ska färdigställas i olika etapper. Först ut är sporthallarna i april 2019 och under 2020 ska hela anläggning stå klar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.