Arkivbild. Det är inte många som har besökt Sunnerstabacken det här lovet trots snökanoner. Foto: SVT

Sportlovsfiasko i Sunnerstabacken

Uppdaterad
Publicerad
Det har varit få besökare i Sunnerstabacken under sportlovet. Den bortsmälta natursnön har gjort sitt och att många inte vet om att det finns konstsnö i backarna. Det menar tillsynsmannen Johan Jernebring.

Det är inte många som har besökt skidbacken under lovet.

– Besöksantalet har pendlat fram och tillbaka, vi har inga rekordsiffror utan hade uppskattat om fler hade kommit hit, säger Johan Jernebring.

Sunnerstabacken har tre backar och två liftar. Under sportlovet har det varit öppet under hela dagen fram till klockan 20.00. Anledningen till det låga besöksantalet tror Johan beror på att många inte vet om att det finns konstsnö i backarna.

– Det har varit kanonmycket snö här. Men eftersom det har regnat och smält bort natursnö på gatan så tror man att det är grönt här också, säger han.

Förhoppning om konstsnö fram till mars

Konstsnön tror han får ligga kvar ända fram till slutet av mars. Det är i alla fall förhoppningen.

– Konstsnön håller mycket längre än natursnön. Jag kan inte säga något datum på hur länge den blir kvar utan det beror på värmen, men jag ser ingen tendens till att det smälter bort nu.

Även i Hammarskog har situationen varit densamma med få antal besökare trots verksamhet på isen.

– Isen är jättefin nu. Det är bästa läget med blankis över hela Ekholn. Vissa sträckor ska man givetvis iaktta försiktighet på, säger Johan Jernebring.

Om 100 procent är som det brukar vara med antal besökare. Hur många procent har det varit i backen och i Hammarskog?

– Jag skulle säga 40 procent.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer