Efter stenkastning mot UL-bussar i Gottsunda i helgen, tvingades hållplatser tillfälligt dras in. Foto: Arkivbild

Stenkastning mot bussar i Gottsunda

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen har stenar kastats mot UL:s bussar i Gottsunda vid två tillfällen. Två hållplatser fick tillfälligt dras in.

Vid 21-tiden i går kväll kastades sten så att en ruta i framdörren på en buss gick sönder. Det fick konsekvensen att två hållplatser – Fiolbacken och Gottsunda simhall – drogs in.

– Vi var i kontakt med polisen och det området genomsöktes. Vid 21-40-tiden kunde vi öppna hållplatserna igen, säger Sture Jonsson, presschef på UL.

Även i fredags kväll förekom stenkastning mot en buss i samma område. Även då drogs hållplatserna in under en tid på kvällen.

Efter oroligheter under förra våren drogs busslinjer mot Gottsunda in helt, men i nuläget finns inga planer på mer långtgående åtgärder.

– Vi vill inte att det ska bli som en kollektiv bestraffning för de passagerare som är beroende av att de här hållplatserna hålls öppna, säger Sture Jonsson.

Förebyggande arbete

Samtidigt pågår ett förebyggande arbete där UL deltar tillsammans med polisen och delar av kommunen.

– Ordningen i området är ju inte riktigt vårt ansvar, men det är viktigt att det är säkert att åka där, både för chaufförerna och för passagerarna. Är det inte säkert så måste vi dra in hållplatserna, säger Sture Jonsson på UL.

'HELA RAPPORTERINGEN: Läs mer här

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA

Mer i ämnet