Natten till tisdagen skedde stenkastning i samband med en bildbrand i Gottsunda centrum. Foto: Utryckning Uppsala

Stenkastning mot polis i Gottsunda

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 22 under tisdagskvällen larmades polis och räddningstjänst om en bilbrand i Gottsunda centrum.

I samband med att polisen sökte gärningsmännen möttes de av stenkastning. Ingen ska ha blivit träffad eller skadats och det finns ännu ingen misstänkt för brott.

– Senare under kvällen brann ytterligare flera bilar på Tiundagatan men det är oklart om händelserna har något samband, säger Johan Lindén, RLC- befäl hos polisen.

Återkommande problem

I flera områden i Uppsala har bilbränder varit ett återkommande problem.

– Det här är en komplicerad fråga och bilbränder är inget unikt för Uppsala utan sker runt om i hela landet, säger Christer Nordström, polisens presstalesperson.

I Uppsala är det främst Gottsunda, Stenhagen och Valsätra som drabbats av bilbränder. Stenkastningen gör det svårt för både räddningstjänsten och polisen att ta sig fram.

Ökad polisnärvaro

Många utav dem som utför bränderna är välkända av polisen sedan tidigare och orsaken till varför enskilda personer tänder på bilarna är oklar.

– Polisen arbetar ständigt för att motverka problemen – vi har bland annat en ökad polisnärvaro i de drabbade områderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.