Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT:s reporter Stefan Larsson rapporterade om tågstoppet från Märsta station på fredagsmorgonen. Foto: SVT

Tågtrafiken i gång igen mellan Stockholm och Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken mellan Uppsala och Stockholm är igång igen efter att ha stått helt still under morgonen.

– SL:s pendeltåg kör nu enligt tidtabell och prognosen är att SJ:s regionaltåg också skall vara igång igen vid kl. 12.00, säger Trafikverkets presskommunikatör Peter Jonsson.

Orsaken till tågstoppet var ett elfel som inträffade kl. 18:30 under torsdagskvällen och som misstänktes bero på de kraftiga stormvindarna som drog in över regionen. I den första prognosen räknade man med att få i gång trafiken vid 16-tiden under fredagen, men felet är nu avhjälpt och det första pendeltåget kunde gå redan vid kl. 09.45.

– Anledningen är ett omfattande elfel på sträckan, närmare Märsta, berättade Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket, tidigare under morgonen.

Bussar ersatte

Under morgonen hänvisade SJ alla sina resande till skyttelbussar på sträckan Uppsala C-Knivsta-Märsta. Från Märsta uppmanades resenärerna att byta till SL:s pendeltåg som trafikerar på sträckan Märsta-Stockholm C.

På sträckan Arlanda-Uppsala ersattes tågen med SL-bussar med avgång från Sky City.

Fjärrtågen från Uppsala gick dock som vanligt sedan man kunde öppna upp ett spår i natt vid kl. 04.00, men vissa tåg omleds och det kan förekomma förseningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer