Arkivbild. Taxikön vid Resecentrum är inte glasklar. Det ställer till det för förarna, som ofta blir osams på grund av förvirringen bland kunderna. På tisdagen förvärrades situationen ytterligare. Foto: SVT

Stopp i tågtrafiken ledde till bråk i taxikön vid Resecentrum i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Det blev rörigt vid Resecentrum i Uppsala på tisdagsförmiddagen. När polisen kom till platsen rådde ”kaos” i taxikön.

Ett stopp i tågtrafiken på morgonen ledde till ett ökat tryck i taxikön vid Resecentrum. Det här ledde i sin tur till att bråk uppstod mellan förare, och att en privatperson larmade polisen.

– Patrullen som kom till platsen beskrev det som kaosartat. Det var inte bara bilar från Uppsala där utan även bilar från Stockholm. Det blev trångt och man var inte helt överens om hur man skulle bete sig i det här kösystemet, utan man har gjort lite som man ville, säger Daniel Wkdahl, presstalesperson vid region Mitt.

Lärde förarna använda köer

Polispatrullen blev kvar på platsen i 40 minuter för att lugna situationen och skapa ordning. Kaoset i taxikön drabbade även busstrafiken som inte kunde ta sig förbi taxibilarna.

– Patrullen fick arbeta med att lära förarna att använda köer, och måla upp två led till taxibilarna, säger Daniel Wikdahl.

Vid 11-tiden bedömde polisen att man kunde lämna Resecentrum.

En taxiförare bötfälldes för spräckt vindruta på bilen. Det var inget som uppstod på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.