Brand på 10 000 kvadratmeter norr om Arlanda

Publicerad

Vid 15-tiden under fredagen brann ett område omkring 10 000 kvadratmeter norr om Arlanda och Stora Rickeby, Märsta. Vid 18-tiden kunde räddningstjänsten berätta att branden var inringad och under kontroll.

Räddningstjänsten fick in ett larm om en brand utomhus strax efter klockan 15. Sex släckenheter är på plats för att bekämpa den.

– Branden är på 10 000 kvadratmeter och vi har den inte under kontroll, säger Johan Winsnes som är ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral vid 16-tiden.

Finns det några hus i närheten?

– Nej inte vad vi känner till nu, säger Johan Winsnes.

Det finns ingen prognos på hur lång tid det tar att släcka den.

Under kontroll

Vid 18-tiden var branden under kontroll och inringad.

– Det är lite svår terräng där vi jobbar, men vi beräknar bli kvar tills någongång sent på kvällen, säger Åsa Dehlin, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Branden nära Arlanda

Stora Rickeby ligger strax nordväst om Arlanda flygplats. Swedavia har en pågående dialog med markägarna för att hålla sig uppdaterade om brandläget.

– I nuläget påverkas inte flygtrafiken av detta, men sånt kan förändras. Det är torrt ute, men vi håller oss uppdaterade, säger Hans Uhrus, presschef för Swedavia.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer