Under tre veckors tid har Thorszelius ventilation AB haft nio inbrott i sina bilar trots att företaget inte förvarar sina tankkort i bilarna. Foto: Magnus Hellström/SVT

40 bilinbrott i julas – tjuvarna letar tankkort

Uppdaterad
Publicerad

En ny dyster trend med bilinbrott har nått Uppsala. Närmare 40 inbrott har skett under jul och nyår – och tjuvarna letar efter bensinkort.

Nio bilinbrott undre de senaste tre veckorna har drabbat Thorszelius ventilation och service AB i Boländerna i Uppsala. Efter det första inbrotten som skedde i mitten av december tog personalen hem så många bilar som var möjligt under jul och nyår. Fyra bilar stod kvar på företagets parkering och alla fyra fick påhälsning under lördagsnatten.

– De har slagit in sidorutan, öppnat dörren och rotat igenom handskfacket, säger vd Mats Thorszelius.

Närmare 40 bilinbrott skedde i Uppsala under jul och nyår. Det är framför allt tankkort som tjuvarna vill åt, uppger polisens presstalesperson, Jonas Eronen.

– Vi har exempel på när någon har tankat för 15 000 kronor på ett stulet kort.

Orsakar ekonomiska problem

Hos Thorszelius förvarar man inte längre några bensinkort i bilarna, men de återkommande inbrotten plågar företaget.

– Det är både ekonomiskt men orsakar även mycket besvär, säger Mats Thorszelius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.