Kunder på Ica Maxi i Gnista fick inte lämna butiken, då en större insats från polis och räddningstjänst pågick. Foto: Utryckning Uppsala

Större polisinsats i Gnista – eftersökt bil hittad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick larm om att en bil stod märkligt uppställd utanför Ica Maxi i Gnista i Uppsala. Väl på plats fann de en påverkad man.

Även ambulans och brandbil kallas till platsen. Kunder inne i matbutiken hölls kvar medan polisen sökte igenom hyrbilen som de fann utanför entrén.

– Räddningstjänsten kunde lämna platsen ganska snabbt och även människorna inne i matbutiken. Vi kunde helt enkelt konstatera att det inte handlade om några övriga konstigheter, säger Linda Wideberg.

Christian Hermansson från Utryckning Uppsala var en av kunderna som blev fast inne i butiken i Gnista.

– Vi släpptes in men väl inne fick vi veta att vi inte fick komma ut igen. Tog tog drygt tio minuter innan vi blev utsläppta, säger Christian Hermansson.

Berusad man påträffades

I närheten av bilen hittade polisen en man i 35-årsåldern som de tyckte agerade märkligt.

– Polisen på plats konstaterar att mannen är berusad och omhändertar honom. Vi misstänker även att han var narkotikapåverkad. Vi fann även saker i bilen som gjorde att vi kunde koppla mannen i 35-årsåldern till den, säger hon.

Att både polis och räddningstjänst kallades till platsen från början, hade det att göra med att polisen fortfarande är i  stabsläge?

Nej, vi har alltid en bred beredskap och låser oss inte vid ett scenario, säger Linda Wideberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.