Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En kvinna misstänks ha mördats i ett bostadsområde i Valsätra. Foto: Elsa Sandin/SVT

Misstänkt mord i Valsätra – kvinna i 80-årsåldern död

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 80-årsåldern har avlidit på sjukhus efter ett misstänkt mord, alternativt dråp, i stadsdelen Valsätra i Uppsala på fredagseftermiddagen. En kvinna är anhållen misstänkt för mord.

Runt 13.30 på fredagen larmades polis till Valsätra då en kvinna i 80-årsåldern, påträffades skadad av allmänheten på öppen gata.

– Kvinnan blir förd till sjukhus av ambulans men hon avlider senare av sina skador, sade Roland Komaromi, presstalesperson vid polisregion Mitt på fredagen.

Det fanns även vittnen på platsen som polisen har förhört. Vad de har sett kan polisen dock inte gå in på i nuläget.

En kvinna anhölls på fredagen misstänkt för mord. Åklagarmyndigheten är på lördagsmorgonen sparsam med information. Ålder på kvinnan, eller övriga omständigheter kring mordet, vill man inte gå in på.

Blodfläckar i snön

SVT:s reportrar på plats vittnade om stora blodfläckar i snön och en omkullvält rollator alldeles framför en trappuppgång.

Runt 18.30-tiden på fredagskvällen var brottsplatsen fortfarande avspärrad och polisen genomförde teknisk undersökning för att säkerställa bevisning. Samtidigt har ärendet blivit åklagarlett.

– Ännu har vi inte en tes kring motivet, det kommer eventuellt komma fram senare under förhör, sade Roland Komaromi.

Isolerad händelse

Polisen bekräftar att det misstänkta mordet inte hör ihop med våldsvågen utan är en isolerad händelse. Det tros inte heller ha varit kopplat till ett rån.

Hur kommer det sig att man kan utesluta de motiven?

– Jag kan inte gå in på detaljer på grund av den rådande förundersökningen, men av det som vi har kommit fram till än så länge så kan vi se att det inte rör sig om våldsvågen eller ett rån, sade Roland Komaromi.

Ingenting i nuläget pekar på att den döda kvinnan och den anhållne hade någon slags relation till varandra.

Senast klockan 12 på måndagen ska åklagaren besluta om den misstänkta kvinnan ska begäras häktad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.