Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Avspärrning för polisinsatsen i Östra Bäcklösa, där de bland annat spårar med hund innanför avspärrningen. Foto: Utryckning Uppsala

Stor polisinsats i Östra Bäcklösa – 20-åringar misstänkta för grovt vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern har anhållits misstänkta för grovt vapenbrott efter en stor polisinsats i Östra Bäcklösa under onsdagskvällen. Det var UNT först med att rapportera om.

Det var under onsdagskvällen som polisen larmades till Östra Bäcklösa i Uppsala. När polisen kontrollerade männen försökte de fly men kunde fångas av polisen på en gång. Polisen har även beslagtagit ett skjutvapen.

Polisen ska nu utreda om det finns kopplingar till gängkriminalitet men vill i nuläget inte kommentera om de två huvudmisstänkta är kända av polisen sedan tidigare.

Hundar och helikopter

Utöver flera poliser var även helikopter och hundpatruller på plats. Enligt polisens hemsida har ingen person skadats i samband med insatsen. 

SVT har varit i kontakt med åklagaren Thomas Bälter, som leder förundersökningen. Han vill i nuläget inte ge några kommentarer.

I klippet: Polishund undersöker buskage i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.