Foto: Brottsplats StockholmVisa alla (3)
Visa alla (3)

Stor trafikolycka på E18 – nio fordon i masskrock

Uppdaterad
Publicerad

Larmet inkom under fredagsförmiddagen. Nio fordon ska vara involverade i en trafikolycka på E18 i Bålsta, i riktning mot Stockholm. Det var totalstopp i trafiken, men runt 12-tiden har ett körfält öppnats upp. Trafiken går dock mycket långsamt.

Larmet inkom 10:34. Totalt ska åtta bilar och en lastbil vara involverad i trafikolyckan. Lastbilen ska ligga i diket. Räddningstjänsten är på plats med åtta brandbilar från tre olika stationer, och även ambulans är på plats.

– Det är flera fordon involverade i olyckan, eventuellt står även en bil i brand också, säger Per Johansson , ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Enligt polisen är det glashalt på platsen, men vad exakt som orsakat olyckan vet man inte. En bil ska ha brunnit på platsen, enligt polisen.

– Det är nu totalstopp i trafiken, initialt så har vi inte fått några rapporter om några allvarliga skador, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen region mitt.

En person skadad

Enligt räddningstjänsten är en person skadad och kommer att föras till sjukhus. Personen ska dock vara talbar.

– Det är väldigt stökigt på platsen, men så fort vi får ut den skadade så ska vi försöka öppna upp en körbana, säger Josef Gustafsson, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

Vid 11:40-tiden hade man börjat bärga bort fordon, men det är fortsatt stopp i riktning mot Stockholm.

– Det är en väldigt utdragen olycka, krockarna är utspridda över vägen. Det är glashalt på platsen, jag har har aldrig varit med om sånt väglag, säger SVT:s reporter Magnus Hellström som befinner sig på plats.

Ett körfält öppnas

Vid 12-tiden kunde ett körfält öppnas upp, enligt SVT:s reporter på plats.

– Men det går mycket sakta här, säger Magnus Hellström.

Trafikolycka när trafiken släpptes på

Runt 12:30 släpptes trafiken på helt, men då uppstod det en ny trafikolycka. En polisbil blir påkörd av en lastbil, ingen ska dock ha skadats i samband med olycka.

Enligt SVT:s reporter på plats är det mycket halt på platsen. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.