Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon: Lucas Vendel som är tvungen att vara hemma från skolan, har åkt in med pappa Patrik för att fylla på med vatten i dunkar. Foto: SVT / Evindar Akdogan

Stor vattenläcka i Örsundsbro – skola höll stängt

Uppdaterad
Publicerad

Det fanns inget kommunalt vatten under måndagen i Örsundsbro, Hjälsta eller Säva efter en stor vattenläcka under natten.

Enligt Enköping kommun var det en gammal överföringsledning mellan vattentäkten och Örsundsbro som sprungit läck.

En av de drabbade verksamheterna var Örsundsbro skola som varken hade vatten till toaletter eller skolkök, och som därför höll stängt för alla elever.

Hemundervisning istället

Ett mejl gick ut till vårdnadshavare, där man hänvisade barnen till hemundervisning, men fritidspersonal fanns på plats och tog hand om dem som inte nåtts av informationen.

Under måndagen placerade kommunen ut nödvatten till de drabbade platserna.

– Vi tror att vattnet kommer kunna släppas på under senkvällen och natten till imorgon, säger Danielle Littlewood Larsson, tillförornad vatten- och avloppschef i Enköpings kommun.

Vid 21-tiden på kvällen fungerade det kommunala vattnet som vanligt igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.