Foto: Stefan Reinerdahl

Storbrand i Bålsta – polis undersöker mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

En byggnad i Bålsta började brinna på förmiddagen, och enligt Uppsalapolisen handlar det om en fullt utvecklad brand. Polisen har nu inlett en förundersökning om mordbrand.

Fem stationer jobbade vid 12.30-tiden för att släcka den brand som startade i förmiddags i Assistancekårens lokaler i Bålsta. Enligt Magnus Janssson Klarin, presstalesperson vid region mitt, så har höga smällar hörts från byggnaden.

– Vi fick in larmet som ett nödsamtal vid 10.38, säger Björn Johansson, ledningsoperatör.

Finns det människor i byggnaden som kan ha skadats?

– Vi har rökdykt och har inga uppgifter om personskador.

Förundersökning om mordbrand inledd

Statusen för byggnaden?

– Det är en totalskada på aktuell byggnad.

Hur ser arbetet ut framöver?

– Flera timmar framåt kommer vi att vara på plats.

Vad som orsakade branden är än så länge oklart. Polisen har startat en förundersökning om mordbrand.

– Det gör vi utifrån en samlad bedömning som gör att vi inte kan utesluta brott, därför har vi rubricerat händelsen som mordbrand, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Platsen kommer vara avspärrad till dess att tekniker kan undersöka brandplatsen, vilket troligtvis kommer att ske under måndagen. Vid fyratiden hade samtliga stationer utom en lämnat platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.