Storm kring SD:s Gamov

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas kommun- och landstingspolitiker Pavel Gamov kallade i ett mejl Mona Sahlins dotters bröllop med en mörkhyad man för ”en fadäs”. Nu säger han att han skäms.

Det är Expressen tillsammans med Expo som avslöjar mejl-utväxlingen som skedde 2009, mejlet gick till högerextrema Nationaldemokraterna. Gamov skrev också att han var för dödsstraff och erbjöd sig att skriva för Nationaldemokraternas tidning.

– Jag vet inte exakt hur jag tänkte här. Det låter och ser väldigt illa ut, jag har inga sådana åsikter om personer med olika bakgrund har relationer med varandra. Jag kan bara beklaga att jag skrivit det här, det är hål i huvudet helt enkelt, säger Pavel Gamov till SVT Uppland.

Pavel Gamov menar att han var politiskt omogen på den tiden, när han skrev mejlen. Gamov säger sig i dag inte heller dela åsikter med vad Nationaldemokrater står för.

– Jag står absolut inte bakom deras åsikter eller ideologi, vilket jag inte heller gjorde då. Jag var politiskt sökande. Hade jag kunna göra det ogjort så hade jag gjort det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.