Foto: SVT

Storvreta innebandy vill bli av med sin sportchef

Uppdaterad
Publicerad

Storvreta IBK:s sportchef Kim Knudsen har sedan ett par månader tillbaka varit arbetsbefriad. Nu arbetar klubben för att få bort honom helt.

En intern konflik i Storvretas innebandys yttersta topp har blossat upp. Klubben vill få bort sin sportchef Kim Knudsen – och för tillfället förhandlar man med Knudsen om hans avgångsvillkor.

– Det handlar om ekonomi, säger Henrik Ededahl ordförande i klubben.

Sedan några månader tillbaka är klubbens sportchef Kim Knudsen arbetsbefriad.

Men sportsligt går det bra för både dam- och herrlaget?

– Ja, det är inte på sportsliga grunder. Ekonomin tillåter inte att vi har en sportchef. Det är något vi framöver kommer vara tvungna att hantera på ideell basis.

”Komma överens ekonomiskt”

UNT kunde i november berätta om att frågetecken kring klubbens röstförfarande under årsmötet i oktober 2017. Men att det det på något sätt ska röra sig om det slår ordföranden i klubben ifrån sig.

– Nej, Kim är ju en anställd och inte en del av klubben på det sättet och har därför inte rösträtt heller. Detta är rent ekonomiskt.

För tillfället är klubben i förhandling med Knudsen om hans avgångsvillkor. Målet från klubbens sida är att få bort honom som sportchef.

– Det handlar om att komma överens ekonomiskt.

Kim Knudsen själv uppger till SVT Nyheter Uppsala att han inte vill kommentera turbulensen.

– Jag kan inte kommentera, säger Kim Knudsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.