Agnes Ortman, spelande ordförande i Uppsala Bois och rektor vid bandyskolan Bandykul. Foto: SVT/Pontus Stark

Studenternas nya bandyplan försenas – föreningar oroliga

Uppdaterad
Publicerad

Studenternas renoveras. Det väcker oro hos bandyföreningar eftersom det är oklart hur anläggningen kommer se ut när arbetet är klart. Samtidigt har bygget redan vållat problem för den kommande säsongen.

Det byggs för fullt nere vid Studenternas i Uppsala. I skuggan av fotbollsarenans ombyggnad görs bandydelen om. I den första etappen flyttas de två planerna för att ge rum åt nya Ulleråkersvägen. Ett nytt kylsystem installeras och man betonggjuter b-planen för att skydda de nya rören och göra ytan möjlig för aktivitet året om.

Det är några av förändringarna i den första delen av bygget. Men det finns inget politiskt beslut om ett genomförande  en etapp två i dagsläget. Det innebär att det finns frågetecken för viktiga faciliteter som nya läktare, omklädningsrum och klubblokaler.

– Vi är oroliga för att det inte blir en funktionell arena som går att använda på bästa sätt, säger Agnes Ortman, ordförande i Uppsala Bois och rektor på bandyskolan Bandykul.

Arbetet försenas

Enligt ursprungsplanen skulle arbetet med bandyplanerna ha varit klart den 10 oktober. Så har inte blivit fallet och därmed har man inte kunnat släppa in personal i tid för att spola isen. Med andra ord har bygget redan påverkat årets säsong.

– Det är väldigt viktigt att vi får is på båda banorna. Vi har ungdomslag som inte kan bedriva sin verksamhet här och nu, säger Jimmy Helmersson, klubbchef i Sirius.

Delar av arenan kommer att stängslas av under säsongen eftersom Studenternas, likt fotbollsarenan, blir en byggarbetsplats ett tag framöver.

– Det är ett orosmoln att arenan kanske inte går att använda som vi tänkt oss den här säsongen, och att det går ut över våra barn och ungdomar, säger Agnes Ortman.

Sirius elitseriepremiär väntar

Förhoppningen, från kommunens sida, är att isen ska vara färdigspolad till den 28 oktober.

– Det viktigaste nu är att vi kan spela vår seriepremiär den 3 november, säger Jimmy Helmersson.

– Vi jobbar stenhårt för det men jag kan inte lova någonting, säger Erik Löhman, projektledare hos Uppsala Kommun.

Se inslaget för mer information.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer