Det andra stulna militärfordonet återfanns i Möklinta i Sala kommun. Foto: Polisen

Stulna militärfordon stod obevakade utanför regementet

Uppdaterad
Publicerad

De två militärfordon som stals i förra veckan i Enköping var obevakade och stod parkerade i ett så kallat mobiliseringförråd utanför regementetsområdet.

Enligt uppgifter från polisen ska de två fordonen inte ha blivit tjuvkopplade utan i stället ska tjuvarna ha använt sig av nycklar som ska ha förvarats i närheten av platsen, något som P4 Uppland var först med att rapportera om.

– Det stämmer att fordonen inte blev tjuvkopplade utan att man ska ha använt sig av nycklar som ska ha förvarats i närheten, säger Jonas Rickeborn, operativ koordinator på Enköpingspolisen till SVT Nyheter Uppsala.

Om garaget var låst eller inte vid tillfället är inget som Jonas Rickeborn vill kommentera.

Utreder ni om det är någon person inom militären som stulit fordonen?

– Det är en fråga som jag inte tänker gå in på, säger Jonas Rickeborn.

Ingen misstänkt har gripits för bilstölden som ska ha inträffat någon gång på natten mellan tisdag och onsdag förra veckan.

– Vi har gjort en teknisk undersökning där terrängfordonen stod parkerade när de stals och sedan har vi även gjort tekniska undersökningar på de platser där fordonen återfanns, säger polisens presstalesperson Jonas Eronen.

Hur går ni vidare?

– Vi väntar på svar från den tekniska undersökningen som vi har skickat iväg på analys. Och i nuläget rubricerar vi händelsen som grov stöld.

Ett av de stulna fordonen återfanns på en parkering i Tillberga och det andra fordonet påträffades i Möklinta i Salas kommun i förra veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.