”Surrender to satan” – ung man åtalas efter vansinnesdåd i Knutby

Publicerad

Satanistiska mummel och en ung man med röster i huvudet, det möttes en kvinna i Knutby av tidigare i år när hon misshandlades nära sitt hem mitt på ljusa dagen. Nu åtalas en ung man.

Bevisbilder visar en kvinna med gravt uppsvullet ansikte – blåslaget och täckt med torkat blod.

Skadorna var resultatet av en misshandel som ägde rum runt lunchtid i januari.

Blåljus

Kvinnan är i 50-årsåldern och uppger i förhör att hon inte vet varför hon blev påhoppad. Enligt poliserna på plats beskrivs det hela som ett vansinnesdåd.

Kvinnan ska precis ha stigit av bussen och börjat gå sträckan från hållplatsen till sitt hem när attacken skedde. Hon blev då från ingenstans nedsparkad och slagen på av en ung man som nu åtalas misstänkt för grov misshandel.

”Överlämna sig åt satan”

Helt plötsligt avslutades dock attacken och gärningsmannen begav sig därifrån. Han ska då enligt förhör med kvinnan ha pratat ”om satan och att hon skulle dö och `surrender to satan´” (”överlämna sig åt satan”, reds.anm).

Efter dådet var kvinnan, trots misshandeln, kapabel att komma i kontakt med grannar som i sin tur kontaktade anhörig och blåljuspersonal.

Röntgen visade senare att kvinnan bland annat fick en blödning i hjärnan. Enligt den rättsmedicinska kroppsundersökningen hade skadorna kunnat vara livshotande om de lämnats obehandlade.

Röster i huvudet

Ungefär tre timmar efter att kvinnan blev påhoppad anträffades mannen av polis.

I förhör berättar även den unga mannen att han har hört röster de senaste åren. Han berättar även att han erkänner sina brott, ”vet att det var fel att skada” och att han trodde att kvinnan ville skrämma eller skada honom. Han säger dessutom att han vill säga förlåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Blåljus

Mer i ämnet