En personbil och en hästtransport frontalkrockade på Sigtunavägen i höjd med Vreta i Håbo kommun på lördagsmorgonen. Foto: Google maps/SVT

Två döda vid frontalkrocken utanför Skokloster

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 45-årsåldern och en 20-årig man omkom vid krocken på väg 263, en mil söder om Skokloster. Ytterligare en person skadades och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Strax innan halv åtta på lördagsmorgonen skedde en frontalkrock på länsväg 263 i korsningen Vretvägen Sigtunavägen en mil söder om Skoklosters slott. Det var en personbil och en hästtransport som kolliderade.

Föraren av hästtransporten var en 45-årig kvinna som avled i olyckan. En kvinna i 20-årsåldern färdades också i bilen och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

– Den återkoppling vi har fått är att hon är lindrigt skadad, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl på lördagseftermiddagen.

Vägen stängdes av

Även föraren av personbilen dog i olyckan.

– Föraren av personbilen var en man i 20-årsåldern, säger Daniel Wikdahl.

Hästen ska ha klarat sig bra.

Vägen stängdes periodvis av helt efter olyckan. Den behövde också saneras eftersom det blev halt på platsen.

En anmälan om grovt vållande till annans död kommer att skrivas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.