SVT Nyheter Uppsala prisas för bevakning av Gottsunda

Publicerad

På lördagen prisades SVT:s lokala nyheter när Sverigepriset delades ut. SVT nyheter Uppsala fick pris i kategorin konstruktiv journalistik för satsningen Perspektiv Gottsunda.
– Det känns underbart, säger redaktionschef Håkan Wikström.

Motiveringen till priset är att ”Ett viktigt ämne problematiseras genom många människors syn på sin egen verklighet. Redaktionen ryggar inte för att beskriva problemen och ger utrymme för lösningarna.”

Redaktionschef Håkan Wikström är stolt och glad över priset och menar att hela redaktionen har lika stor del i framgången.

– Vana pristagare brukar tacka hela redaktionen och det stämmer verkligen den här gången. För alla bidrog verkligen och alla är väl förtjänta av det här priset, säger han.

Gottsunda-satsningen har nu chansen att bli ett av bidragen som representerar Sverige i den internationella tävlingen Prix Circom där lokaljournalistik från europeisk Public Service tävlar.

Här kan du ta del av vår bevakning av Gottsunda.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA

Mer i ämnet