Vid kniven på marken fanns en roströd fläck som polispatrullen lyste på med en ficklampa. Förmodligen smuts, konstaterade poliserna. Foto: SVT Uppsala / Lotta Sandhammar

SVT:s reporter hittade kniv på parkering i Gottsunda

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen hittades en skottskadad man på en parkeringsplats i Gottsunda. När SVT:s reporter Lotta Sandhammar begav sig dit på torsdagsmorgonen för att rapportera om händelsen, hittade hon en kniv på platsen.

Under tidig torsdagsmorgon gör SVT:s reporter fyndet på den misstänkta brottsplatsen. Hon larmar polisen som kommer dit.

– Jag råkade bara snubbla på kniven när jag letade efter platsen där de hittade killen. Polisen tog i den med handskar och la den i någon slags beslagspåse. Därefter ringde de till jourhavande förundersökningsledare, säger SVT:s reporter Lotta Sandhammar.

En utredning har inletts gällande den man i 25-års åldern som i Gottsunda träffades av flera skott under kvällen – och som fördes till sjukhus. Den händelsen rubriceras som försök till mord, och det finns i nuläget ingen misstänkt gripen.

Eldat på kniven

– De konstaterade att de inte tror att kniven har något att göra med skjutningen under onsdagskvällen. Vad de grundar det på vill polisen inte säga, säger Lotta Sandhammar.

Polisen kunde konstatera att det var eldat på knivbladet, men det har inte funnits några blodspår.

Hur det kommer sig att polisen som jobbat i området under natten inte hittat kniven, kunde polispatrullen på plats inte svara på.

Vid 08.45-tiden är polisen fortfarande kvar, och en polishund ska söka av platsen. Polisen berättade att det har med förundersökningen om skjutningen att göra.

En kniv hittades i närheten av den plats där en man sköts under onsdagskvällen i Gottsunda. Foto: SVT Uppsala / Lotta Sandhammar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.