Tåget fick backa tillbaka från Sundbyberg till Karlberg. Foto: TT

Tåg fick backa tillbaka: ”Vi har kört fel”

Uppdaterad
Publicerad

Ett av SJ:s regionaltåg påväg från Stockholm till Uppsala råkade av misstag växla in på fel spår. Vilket gjorde att passagerarna istället hamnade i Sundbyberg och tåget fick då lov att backa tillbaka.

Tåget skulle anlända till Uppsala klockan 16.40 via Märsta och Knivsta på fredagseftermiddagen, men blev istället 35 minuter försenat på grund av en felväxling.

– Trafikledningen hade fått fel tågnummer så det blev fel i själva växlingen. Det är väldigt många tåg i rusningstrafik från Stockholm och man trodde det tåget skulle till Sundbyberg, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

Tåget fick då backa tillbaka till Karlberg, där man sedan växlade tillbaka till det rätta spåret mot Uppsala.

Hur vanligt är det här?

– Det är första gången som jag fått ett sånt ärende att man fått fel tågnummer. Men tack och lov att det inte är julafton och Kalle Anka. Jag hoppas passagerarna ändå hade en viss buffert, trots att de blev försenade, säger Beisi Sundin.

”Vi har kört fel”

Uppsalabon Mari Edberg var en av passagerarna som satt på tåget. När jag vi ringer upp henne har hon kommit hem och skrattar lite lätt åt hela händelsen.

Passageraren Mari Edberg. Foto: Privat

– Tåget stannade till och en ganska besvärad konduktör eller lokförare säger: ”Vi har kört fel”.

Hur kände du då?

– Jag har pendlat i tio år så man blir ganska trött, speciellt en fredag, två dagar före jul och man längtar hem. Men det gick ändå ganska snabbt, säger Mari Edberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.