Spårspringet orsakade stora tågförseningar i rusningstrafiken. Foto: SVT

Tågförseningar efter spårspring

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen förekom det stora förseningar i tågtrafiken efter att obehöriga befunnit sig i spårområdet mellan Uppsala och Stockholm.

Trafikstörningarna påverkade resenärer med SL, pendeltåg och fjärrtåg både norr och söder om Uppsala.

– Vi har funnit indikationer på att det är obehöriga i spåret så då saktar vi ner på farten och låter säkerheten gå först. I nuläget är det tre tåg i det området som påverkas, sade Sofia Lindahl, presskommunikatör på Trafikverket tidigare under kvällen.

Vid 19-tiden hade man fått klartecken från polisen om att spårområdet ska vara fritt och tågen återigen kunna gå i sin vanliga hastighet.

– Vi kör med full fart igen på sträckan men eftersom Knivsta är som en flaskhals och det hunnit komma en del tåg här under rusningstrafiken så kommer det bli en del följdförseningar. Enstaka tåg mer än 30 minuter försenade just nu, säger Sofia Lindahl.

Stationer som kan påverkas:

Uppsala, Knivsta, Märsta, Stockholm, Gävle, Helenelund, Häggvik, Heby, Karlberg, Morgongåva, Norrviken, Rotebro, Rosersberg, Sala, Solna, Sollentuna, Ulriksdal, Upplands Väsby, Avesta Krylbo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.