Foto: TT

Thornberg vill utreda polischefers lägenheter

Publicerad

Rikspolischef Anders Thornberg säger till Dagens Nyheter att han vill se en utredning av uppgifterna om att högt uppsatta polischefer och deras anhöriga fått lägenheter i en fastighet som ägs av myndighetens stiftelse.

Tidningen publicerade på onsdagen en artikel om att cheferna och deras anhöriga tilldelats hyreskontrakt av stiftelsen, som de själva sitter i styrelsen för. Det är inte säkert att förfarandet varit brottsligt, men Olle Lundin , professor i förvaltningsrätt vid Uppsala universitet, kallar det för ”korruption”.

Nu säger Rikspolischefen att ärendet anmälts till myndighetens särskilda utredningar, och att internrevisionen fått i uppdrag att undersöka om det finns liknande stiftelser med koppling till polisen.

”Det är viktigt att vi anställda inom polisen i alla sammanhang uppträder på ett sätt som inger förtroende”, skriver Anders Thornberg till DN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.