Emelie Ekberg, Alexandra Ekberg och hästen Denise ser fram emot ett nytt ridhus. Foto: SVT

Tidig julklapp till Håbo ridklubb

Uppdaterad
Publicerad

Lagom till jul får Håbo ridklubb kommunbidrag på 14 miljoner kronor för att bygga ett nytt ridhus och ett fungerande avlopp.

Håbo ridklubb har sedan 1982 haft ridverksamhet på Lundby gård, strax utanför Bålsta. Anläggningen är idag i stort behov av upprustning.

Klubbhuset är i dåligt skick och taket till ridhuset angripet av mögel. Kommunens miljöavdelning har även dömt ut avloppet – senast 31 december måste det vara åtgärdat.

Får ekonomisk hjälp

Sen tidigare finns sju miljoner kronor för att genomföra projektet, men för att anläggningen ska få ett fungerande avlopp och bli tillgänglighetsanpassat, beslutade kommunen nyligen att skjuta till ytterligare sju miljoner kronor.

Emelie Ekberg och Alexandra Ekberg jobbar båda två på ridskolan. 

Vad hoppas ni på?

– För våra barn som har funktionshinder kommer det här att betyda mycket, liksom att vi som jobbar får bättre lokaler att jobba i, säger Alexandra Ekberg.

– Att det blir gjort, säger säger Emelie Ekberg.

Nu närmast ska kommunen fatta beslut om rivning och upphandla de åtgärder som man beslutat om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.