• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Tierps kommun köper upp crosshallen

Publicerad

Den omdebatterade crosshallen i Tierp, som tidigare skulle hyras av en privat aktör har blivit uppköpt av Tierps kommun.

Nu köper kommunen, genom sitt fastighetsbolag, den omdebatterade crosshallen för en summa av 6 miljoner kronor, enligt uppgifter till Arbetarbladet. Upphandlingen har kritiserats av den kommunala oppositionen som ifrågasätter hur mycket den totala kostnaden kommer bli för att färdigställa crosshallen. Hallen som beräknades stå klar våren 2017 är ännu inte redo för bruk, men förhoppningen är att den ska öppnas senare i år.

Tidigare hyra på 600 000 kronor per år

Tidigare var beslutet att Tierp kommun skulle hyra in sig på fastigheten som företaget MX-Hallen AB ägde. Kommunen satsade 600 000 kronor om året på att hyra in sig på lokalen, en kostnad som man delvis ville skulle gå till att ha elever i lokalerna.

Men under vinterhalvåret 2017-2018 sa kommunen upp avtalet med fastighetsägaren. De ansåg att de inte hade fullföljt sina skyldigheter i avtalet. Tvisterna handlade om hyresavtal, stämningar och markfrågor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer