Foto: Henrik Montgomery/TT

Tierpskrog brister i rengöring och personalhygien

Uppdaterad
Publicerad

Livsmedelsinspektörer riktar kritik mot livsmedelshanteringen vid en krog i Tierp. ”Hela lokalen var i behov av rengöring från tak till golv” skriver inspektörerna i kontrollrapporten. De ansvariga uppmanas att åtgärda bristerna snarast.

En oanmäld inspektionen gjordes i slutet på juli och i inspektionsrapporten riktas hård kritik mot krogen. Bland annat finner inspektörerna brister vad det gällande vattenkvalité, temperatur i kylskåp och i personalens personliga hygien. Avlagringar på maskinutrustning påträffades också, samt att rått kött tinades i rumstemperatur.

Hela lokalen ska enligt inspektörerna också behöva renoveras då golv och väggar börjar bli slitna. Så pass slitna att ytorna börjar bli svåra att rengöra. Den generella rengöringen av ytorna kritiseras också i rapporten.

Inspektörerna skriver i rapporten att lokalens generella rengöring är under all kritik och att samtliga brister måste årgärdas snarast. Ytterligare inspektioner kommer göras fram till att bristerna är åtgärdade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.