Polis och räddningstjänst larmades vid midnatt om en carportlänga som brann och initialt var det stor spridningsrisk till fler byggnader. Foto: Utryckning Uppsala

Tio bilar förstörda i garagebrand i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Tio bilar har totalförstörts i en brand i stadsdelen Löten i Uppsala, under natten mot lördag. En förundersökning om mordbrand är inledd.

Polis och räddningstjänst larmades vid midnatt om en carportlänga som brann och initialt var det stor spridningsrisk till fler byggnader.

– Det brann väldigt kraftfullt när vi kom fram, så vi fick börja med att begränsa och sedan påbörja släckningsarbetet, säger Toni Frank, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Exakt hur många bilar som skadades var initialt svårt att bedöma då taket rasade in.

Förundersökning om mordbrand

Branden var strax efter klockan två under kontroll och räddningstjänsten beräknades vara på plats till tretiden för eftersläckningsarbete.

Polisen misstänker att branden är anlagd och en förundersökning om mordbrand är inledd.

Ingen misstänkt har gripits.

Foto: Privat/Ivana Rodriguez Ewerlöf

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.