Arkivbild på en bäver. Foto: TT

Tjänsteman hotad efter Enköpingsbäverns dödsdom

Uppdaterad
Publicerad

Beslutet om att avliva den bäver som bor i Enköpingån har lett till att tjänstemän på kommunen nu hotas.

Enköpings kommuns park- och gatuchef Gunilla Eksudd vill inte uttala sig om hoten men säger till SVT Nheter Uppsala att det är hennes förvaltning som berörts.

– Jag kan säga att det är en av mina medarbetare som blivit hotad, men i övrigt vill vi lägga locket på och inte uttala oss, säger hon.

Kommunen beslutade att avliva

Efter att bävern som tidigare har orsakat problem i centrala Enköping fått sin dödsdom så har så har ett uppror mot kommunens beslut grott. Flera hundra privatpersoner har skrivit under en protest, och föreningen Djurens rätt har engagerat sig i bäverfrågan.

I vår kommer det att placeras en fälla i vattnet i hopp om att fånga in bävern för att sedan avliva den. I en intervju till P4 Uppland säger park- och gatuchefen Gunilla Eksudd att det är ett vemodigt beslut.

– Man blir ju väldigt ledsen, det här är ju inte något man vill göra. Utan snarare någonting som man måste göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.