Se när butikspersonalen visar var tjuvarna borrade sig in. Foto: Pontus Stark, SVT

Tjuvar stal över 100 golfklubbor i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En nyöppnad butik har blivit av med golfutrustning till ett värde av omkring en miljon kronor. Tjuvarna borrade sig in och stal de mest attraktiva klubborna.

– Vi har precis fått upp alla saker och nu försvann det så pass mycket – vi är ledsna, säger Gabriella Ekström, entreprenör.

Det var när personal anlände till jobbet på måndagsmorgonen som inbrottet uppdagades, vilket UNT var först att rapportera om. Det var inte särskilt rörigt i butiken.

– De visste precis vad de ville ha, säger John Ahlblom, butiksansvarig.

Värdet: En miljon

Inbrottstjuvarna tog sig in via en sidodörr och stal utrustning till ett högt värde.

– Vi uppskattar det till ett värde över en miljon kronor, säger Gabriella Ekström, som äger driver butiken tillsammans med Jonas Ekström.

Enligt Jonas Eronen, polisens presstalesperson, kommer man undersöka kopplingar till en stöld av klockor från en lokal i Fyrislund tidigare i våras.

– Utredarna väntar på att den tekniska undersökningen ska analyseras, sen får vi titta på om det finns samband till andra brott. Det är lite för tidigt att säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.