Tonåringen ska ha knivhuggits i ett område mellan Kunsgatan och järnvägen i centrala Uppsala. Foto: SVT

Polisen: Gärningsmannen kan ha åkt på samma buss

Uppdaterad
Publicerad

En tonårig pojke har knivhuggits av en okänd gärningsman i centrala Uppsala på torsdagsmorgonen, och polisen söker vittnen som färdats på en stadsbuss.

– Det är en kille i 15-18-årsåldern som blir attackerad med kniv ett antal gånger i ett område mellan ett bygge på Kungsgatan och järnvägen, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalespreson i Region Mitt.

Efter händelsen lämnar gärningsmannen platsen, och den skadade tonåringen ringer 112. Han förs med ambulans till sjukhus där han nu vårdas.

Polisen söker vittnen som färdats på stadsbuss nummer 5 i riktning mot Stenhagen med avgångstid 08.29 Sävja, och ankomsttid 08.51 vid Resecentrum. Passagerare på denna buss uppmanas kontakta polisen.

– Övervakningsbilder från bussen kommer att begäras in, men vi vet inte vad vi kan se där, och är ändå intresserade av komma i kontakt med personer som har åkt den här bussen, säger Daniel Wikdahl.

Enligt de initiala uppgifterna var gärningsmannen okänd för offret. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Uppdatering: Polisen uppgav till en början att det handlade om busslinje 5 i riktning mot Sävja med avgångstid 08.23 Stenhagsskolan, och ankomsttid 08.48. Efter att nya uppgifter framkommit ändrades detta till en buss i motsatt färdriktning.

Tonåringen ska ha attackerats mellan ett bygge och järnvägen i Uppsala, söder om Stranbodkilen. Foto: Google maps

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.