Tonårsflicka föll tio meter från hus – förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En tonårsflicka föll cirka femton meter från ett flerfamiljshus i Uppsala under onsdagskvällen. Flickan fördes till sjukhus med ambulans.

– Det var mycket folk på plats när det inträffade. Vi har hållit en hel del förhör och i nuläget tyder allt på att det här är en olycka, säger Pär Olsson, RLC-befäl polisregion Mitt.

Det var strax efter 23-tiden på onsdagskvällen som larmet kom till polisen.

– Vi fick initialt att flickan var allvarligt skadad, men hon var vaken och talbar när hon fördes till Akademiska, säger Pär Olsson.

Inträffade olyckan i samband med en fest med ungdomar?

– Ja, så uppfattade jag det. Det var mycket ungdomar på plats, och rörigt på platsen. Det var någon form av fest och mycket upprörda känslor, säger Mikael Hedström, presstalesperson hos polisen.

Det är oklart varifrån flickan föll.

– Det finns olika vittnesuppgifter, en del säger att hon ramlade från ett fönster, andra att det var från taket och andra från en balkong. Men hon får berätta själv när hon kan. Hon har i alla fall halkat och ramlat ner och det är en olycka, säger Mikael Hedström.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.