Foto: Daniel Legue

Trafikstörningar på E4 under flygdagen

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket: ”Det har bildats långsamma köer”. På grund av fortsatta köer flyttas nu dagens program fram en halvtimme.

– Det är helt stopp i kön. Man kommer inte långt just nu, har aldrig varit med om att det är totalstopp på det här viset, sa Daniel Legue som satt fast i kön under morgonen.

Det har varit långa köer under hela morgonen och på grund av detta har nu evenemangets program flyttats fram en halvtimme. 

Från trafikleden Kumla till trafikplatsen Bärbyleden har köerna varit som värst. Trafikverket uppmanar alla bilister att vara försiktiga i trafiken.

– Det beräknas komma 120 000 besökare till Flygets dag och det är därför det bildas köer. Ta det lugnt, var uppmärksam och beräkna din resa för det kommer ta längre tid, säger Josefin Gröndal på Trafikverket.

Enligt Trafikverkets prognos så lättar förhoppningsvis trycket i trafiken efter klockan 14.

Polisen meddelar också att de kommer ha ett tillfälligt poliskontor på garnisonsområdet och i trafiken för att underlätta situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.