Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Utryckning Uppsala

Flera trafikolyckor i Uppsala – turistbuss körde av vägen

Uppdaterad
Publicerad

En turistbuss körde i diket på länsväg 661 i Lejsta vid 14-tiden. Ytterligare olyckor har inträffat i Uppsalaområdet. Bland annat blev det totalstopp på riksväg 72 utanför Uppsala – efter en olycka med fem bilar inblandade.

Strax innan klockan 14 körde en turistbuss av vägen i Lejsta i korsningen mellan väg 661 och 664 mot Hallstavik, nära Östhammarsvägen.

Ett 30-tal passagerare befann sig på bussen och kunde enligt polisen till en början inte ta sig ur på egen hand. Men passagerarna evakuerades så fort räddningstjänsten kom till platsen.

– Fyra personer fördes till sjukhus med oklart skadeläge, säger Magnus Jansson Clarin som är presstalesperson i region Mitt.

Vid 15.30 hade en evakueringsbuss kommit till platsen.

– Vi har fått fram en buss så att vi kan ta in de drabbade i värmen, säger säger Roger Sverndal, ledningsoperatör på räddningscentral Mitt.

Två allvarligt skadade i flerbilskrock

Vid 13-tiden fick räddningstjänsten in flera samtal om en olycka med flera bilar inblandade.

– De står på en sträcka av 300 meter, säger Tommy Wållberg vid Räddningscentral Mitt.

Olyckan inträffade på Salavägen (riksväg 72) i höjd med Läby väster om Uppsala. Totalt var fem bilar inblandade.

– Två personer ska vara allvarligt skadade och har åkt med ambulans, säger Nadya Norton, polisens presstalesperson.

Enligt ett vittne var det mycket halt på vägen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera trafikolyckor har inträffat i Uppsalatrakten under lördagen. Bland annat här på riksväg 72 vid Läby. Foto: Utryckning Uppsala

Totalstopp även i Enköping

Även på riksväg 70 i Enköping, precis efter avfarten från E18 mot Sala, blev det totalstopp efter en olycka som inträffade ungefär en kvart tidigare.

– En person har åkt till sjukhus för kontroll, problem med andning, säger Tommy Wållberg som är ledningsbefäl på räddningscentral Mitt.

SMHI varnar

SMHI utfärdade under lördagen en gul varning för snöfall i Stockholms län och Södermanlands län. Den varningen gäller inte längre, men Magnus Jansson Clarin, presstalesperson på polisen, manar till försiktighet på vägarna.

– Det har kommit väldigt mycket snö på kort tid och sikten har varit dålig på grund av ymnigt snöfall. Det är väldigt halt också.

Under eftermiddagen gled en stadsbuss av vägen i Sävja i södra Uppsala.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.