Trafikaos i Uppsala

Publicerad

Under sommaren pågår ett flertal stora vägarbeten i Uppsala, bland annat med den nya paradgatan som ska stå klar någon gång år 2020. Men även andra delar av stan drabbas av omdirigerad trafik och avstängda vägar.

I och med byggandet av paradgatan i Uppsala har ett flertal vägar i stan fått stängas av. Bland annat har stora delar av Drottninggatan varit helt avstängd för biltrafik.

Många etapper

Även vid Akademiska sjukhuset har sommaren inneburit ombyggnationer och begränsad framkomlighet. Och arbetet kommer att bli klart men i små etapper.

– Paradgatan i slutet av oktober eller början på november. Särskilt viktigt att framhålla är att vi öppnar framför Carolina på måndag morgon. Och det synkar vi med kollektivtrafikens tidtabell, säger Michael Eriksson, gatuchef i Uppsala.

Turisterna drabbas

Både Uppsalabor och turister har drabbats av sommarens ombyggnationer.

– Vi försöker ta oss till slottet men vet inte hur vi ska köra dit, säger Dexin Weng, turist i Uppsala.

– Så kartan stämmer troligtvis inte, det är inte vad vi hade förväntat oss, säger Jennifer Song, turist i Uppsala.

Men Michael Eriksson är helt säker på att Uppsalaborna och dess besökare kommer att blir nöjda med slutresultatet.

– De bitar som vi gör ovan mark, i vårat arbete med att försköna staden, där är jag helt övertygad om att, när det här är klart, då kommer man tycka att det är jättebra. Vi erbjuder en bättre möjlighet för liv och rörelse i staden, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.