En trafikolycka inträffade på E18 i Enköpings kommun på tisdagskvällen. Foto: Utryckning Uppsala

Man död efter trafikolycka på E18

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 17.32 fick SOS larm om en trafikolycka på väg E18 i Enköpings kommun. Olyckan inträffade när en man skulle ställa ut en varningstriangel – och då blev påkörd. Senare under tisdagskvällen bekräftade polisen att mannen hade omkommit.

– Enligt våra uppgifter skadades den person som skulle ställa ut triangeln allvarligt, och fördes till sjukhus i ambulans, sade Daniel Wikdal, presstalesperson vid polisregion Mitt vid 18-tiden på tisdagen.

Strax efter 21-tiden på tisdagskvällen meddelade polisen på sin hemsida att den påkörda personen hade avlidit av sina skador. Mannens anhöriga är underrättade.

Vidare utreder polisen händelsen som vållande till annans död. Ingen har delgivits misstanke om brott.

Föraren i personbilen ska inte ha fått några allvarligare fysiska skador – men fördes också till sjukhus. På platsen fanns även två anhöriga till den påkörda personen.

– De chockades svårt så även de fick föras till sjukhus, säger Daniel Wikdahl.

Stor påverkan på trafiken

Olyckan skedde på E18 i riktning mot Västerås i höjd med avfarten till Annelund. Ett tag var vägen avstängd i västlig riktning, vilket hade stor påverkan på trafiken.  I riktning mot Stockholm rådde begränsad hastighet under en tid.

– Trafiken stod stilla rätt länge men började rulla på igen en stund efter 19-tiden, säger Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.