Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Trafikolycka på E4:an – totalstopp i södergående riktning

Trafikolycka söder om Arlanda – skapade milslånga köer på E4

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på måndagseftermiddagen inträffade en lastbilsolycka på E4 vid Rosersberg. Olyckan orsakade totalstopp i trafiken i södergående riktning – vilket skapade milslånga köer. Vid 15.30-tiden kunde ett körfält användas och strax före klockan 17 hade båda körfälten öppnat igen.

Klockan 12.38 inkom ett larm om att en lastbil vält på E4 söder om Arlanda. Skadeläget var oklart.

– Chauffören har tagit sig ut från lastbilen och jag har inga uppgifter om han ska ha behövt ambulanssjukvård, säger Emil Skoglund, ledningoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Köbildning även på vägar runt om E4

Det var länge totalstopp i trafiken i södergående riktning, och begränsad framkomlighet i norrgående riktning. Det bildades också köer på mindre vägar runt om E4.

Vid 15-tiden pågick bärgning på platsen, men då beskrevs läget som ”statiskt” med köer hela vägen till Uppsala.

– Dragbilen ligger i diket och släpet är flyttat åt sidan, brandkåren har också sanerat lite olja på platsen. Men det är fortfarande svårt att ta sig söderut från Arlanda, säger Magnus Bengtsson, ledningsbefäl på Storstockholms räddningscentral.

Körfälten öppna igen strax före 17-tiden

Vid 15.30-tiden öppnade ett körfält och trafiken började rulla långsamt framåt. Klockan 16.55 meddelade Trafikverket att båda körfälten var öppna igen.

– Som det ser ut nu ska trafiken ha börjat rulla på som vanligt igen. Det kan vara någon köslinga kvar, men den behöver inte bero på just den här olyckan, säger Bengt Olsson, presstalesperson på Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer