Ännu en olycka i Tierp – i samma korsning

Uppdaterad
Publicerad
Två bilar krockade i en korsning väster om Tierp. Några timmar senare välte en motorcyklist när han väjde för en lastbil – i samma korsning.

9.49: Den första kollisionen inträffade i korsningen mellan riksväg 292 och 600 när två personbilar krockade. Sjukvårdens larmcentral uppger att två personer förts med ambulans till Akademiska sjukhuset.

– Vi har klippt upp taket på en av bilarna. Det handlar inte om att någon blivit fastklämd. Man misstänker rygg och nackskador och vill därför göra ett säkert uttag av den personen, säger Mathias Häglund, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Motorcyklist till sjukhus

13.09: Några timmar senare var det dags igen – i samma korsning. En motorcyklist väjde för en lastbil och skadades i samband med det.

– Han var tvungen att bromsa och lägga sig ned med motorcykeln. Han fördes till sjukhus men var vaken och talbar, säger Tobias Ahlén, presstalesperson hos Uppsalapolisen.

Polisen misstänker att lastbilschauffören inte iakttagit väjningsplikt.

– Vi skriver en anmälan om vållande till kroppsskada och en om ej iakttagen väjningsplikt, säger Tobias Ahlén.

Vägen beskrivs som mer trafikerad än vanligt på grund av vägarbeten på E4.

– Trafiken leds om via de här vägarna. Patrullen på plats säger att det är en ganska skarp kurva med dålig sikt, säger Tobias Ahlén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer